Preskoči na vsebino


Okus nebes

Klaus Einspieler
Michael Kapeller


Okus nebes
 

Sedem stopenj na poti k obilju

 

Okus nebes

Uvod

Ta zvezek je nastal kot dodatek h knjigi „Geschmack des Himmels. Sieben Stufen auf dem Weg zur Fülle“, ki jo je izdal Dušnopastirski urad krške škofije. Omogočil naj bi posameznikom ali skupinam, ki nameravajo prehoditi v knjigi oz. zvezku opisano duhovno pot, da svetopisemska besedila, razmišljanja in molitve premišljujejo v slovenskem jeziku. Navodil za voditelje skupin nismo prevedli. Tudi informacije o zeliščih za posebni čaj, ki naj bi spremljal to duhovno pot, najdete v knjigi.  [Povezava.]

Besedila, ki so zbrana v tem zvezku, naj bi bila spodbuda za premišljevanje in konkretne korake. Namenjena so vsem, ki se hočejo – na primer v postnem času – odpraviti na duhovno pot. To lahko storite v povezavi z drugimi ali pa sami. Cilj te poti, ki je razdeljena na sedem stopenj, bi bil, da na enem področju svojega življenja dosežete preobrat k dobremu in s tem k obilju. Za vsako stopnjo si naj bi vezli nekaj dni časa. Posebno primerno bi bilo, če bi vsak petek postnega časa začeli z novo stopnjo. Cilj te poti bi namreč bila v tem primeru liturgija velikega petka, ki je tesno povezana z vsebino zadnje stopnje. Seveda pa lahko določite tudi drugo dobo med letom, da prehodite to duhovno pot.

Naj bo vaša hoja skozi širjave življenja in vere obdarovana z izkušnjo obilja, ki ga nam je obljubil Kristus, dobri pastir.


Slovensko biblično gibanje se zahvaljuje, da nam je avtor Klaus Einspieler knjižico poslal in prijazno dovolil njeno objavo na naših straneh. Hvala.

Knjižica v pdf  (1,2 MB)