Preskoči na vsebino


Revija Božja beseda danes 2016 - 3

BBD 2016 - 3Božja beseda danes, revija Slovenskega bibličnega gibanja

Izšla že tretja številka revije Božja beseda danes

V njej boste odkrili razlago izbranih odlomkov Svetega pisma. Starozavezni pisec nam je posredoval razlago stvarjenja sveta, mesto človeka v njem in sveti značaj sobote, odlomek Nove zaveze pa nas postavlja naravnost v vrenje v mladi korintski krščanski skupnosti, kjer Pavel pomete z njihovimi praznimi prepiri in jim pove, da je križani Kristus edini živi temelj njihovega novega življenja.

Da bi mogli prodreti v sporočilo Božje besede, vam v pomoč posredujemo nekaj metod dela s Svetim pismom. V rubriki Papež Frančišek posluša Božjo besedo bomo zopet presenečeni nad svežino navdiha, ki ga vedno znova prejema ob meditaciji dnevne Boje besede.

Rubrika Iz prevoda je uglašena na leto Božjega usmiljenja. V njej vam predstavljamo prvo poglavje iz knjige koroških avtorjev Klausa Einspielerja in Michaela Kapellerja Več kot pravično. Prestopiti prag usmiljenja. Ta izvirno nemška knjiga je prevedena tudi v slovenščino. Izšla je v Dušnopastirskem uradu krške škofije. Objavili smo jo na spletni strani Slovenskega bibličnega gibanja www.sbg.rkc.si.

V Pogovoru s prijatelji Božje besede, s Silvestro in Tadejem Sadar, spoznavamo, kako nas vsak dan sooča z izzivi življenja. Predstavi se biblična skupina iz župnije Sveti Lenart v Novem mestu, v rubriki Zanima me pa je postavljeno pereče vprašanje, kdo je sploh lahko deležen Božjega usmiljenja.

Nekaj strani revije Božja beseda danes si lahko ogledate kar tukaj, če pa bi želeli revijo prejemati na dom, pišite na naslov gibanja.

Naslednja številka revije Božja beseda danes bo izšla v mesecu januarju.